Генерални секретар

Генерални секретар

Лука Петровић је рођен 18.10.1973. године у Требињу, гдје је завршио основну и средњу школу. У Војску Републике Српске одлази 01.06.1992. године, са непуних 19 година, а након добијања дозволе од Министарства одбране, крајем 1993. године одлази на Машински факултет Универзитета у Београду.

Редовне студије на факултету, као и постдипломске, завршава у редовном року и са високом просјечном оцјеном. Запошљава се на Факултету за производњу и менаџмент у Требињу, гдје седам година обавља посао асистента на предметима машинске струке.

Као млад и перспективан инжењер почиње да ради и у Хидроелектранама на Требишњици, гдје добија функцију руководиоца сектора инвестиција, на којој се и сада налази. Након локалних избора 2012. године постаје одборних у Скупштини Града Требиња са освојених 1607 гласова, највише од свих кандидата за одборнике.

Од 2014. године налази се на челу Градског одбора СНСД-а у Требињу. Упоредо са наведеним активностима, волонтира у разним институцијама, организацијама и спортским клубовима. Ожењен је, отац четворо дјеце.

Након општих избора 2014. године посатао посланик у НС РС са највише освојених гласова у изборној јединици 9. Тренутно обавља функцију в.д. директора МХ Електропривреде Републике Српске.

Архива