Предсједница Републике Српске

Рођена је 4. марта 1967. године у Теслићу, гдје је завршила основну и средњу школу.

Високо образовање започела је на Филозофском факултету у Сарајеву, потом наставила на Филозофском факултету Универзитета у Бањој Луци и на Правном факултету Универзитета у Бањој Луци.

Завршила је и специјалистички студиј из области дипломатско-конзуларног права, на тему „Међународно-правни положај Европске уније“.

Радила је као наставник и професор енглеског језика, а након тога као виши преводилац и асистент у Мониторинг мисији Европске уније у БиХ.

Од фебруара 2006. године обављала је функцију савјетника предсједника Владе Републике Српске за европске интеграције и сарадњу са међународним организацијама, а након тога изабрана је за шефа Кабинета предсједника Владе Републике Српске.

Руководила је Јединицом за координацију и европске интеграције и била је стручни члан Одбора за европске интеграције и регионалну сарадњу Народне скупштине Републике Српске.

На положај министра за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске изабрана је 29. децембра 2010. године.

Функцију предсједника Владе Републике Српске први пут преузела је 12. марта 2013. године и прва је жена на тој фукцији.

18. децембра 2014. године поново је изабрана за предсједника Владе Републике Српске и ту дужност је обављала до 19. новембра 2018. године, када је, након побједе на Општим изборима 2018. године, изабрана за предсједника Републике Српске.

Удата, мајка двоје дјеце.