Општи избори 2014

Општи избори 2014

ОБРАСЦИ ЗАХТЈЕВА ЗА ПОНОВНО БРОЈАЊЕ ГЛАСАЧКИХ ЛИСТИЋА

Преузмите документ кликом на линк десним тастером миша, те изаберите ставку менија Save Link As… (Mozilla Firefox и Chrom) односно Save Target As (Internet Explorer).

ОБРАСЦИ ЗА ИЗЈАВЉИВАЊЕ ПРИГОВОРА

ОБРАЗАЦ ДЕПОНОВАНИХ ПОТПИСА

Образац за попуну рачунарски и ручно

ОБРАСЦИ КОЈИ СЕ ПОПУЊАВАЈУ РАЧУНАРСКИ

ОБРАСЦИ КОЈИ СЕ ПОПУЊАВАЈУ РУЧНО

НАПОМЕНЕ

Образац (један по један) можете снимити са наше веб странице на рачунар на сљедећи начин: Кликните десним тастером миша једанпута на текстуални линк (везу) обрасца и изаберите из падајућег менија ставку: Save Link_As (за претраживаче FireFox, Chrom, Opera) или Save Target As  (за претраживач Internet Explorer) те када добијете панел за снимање изаберите фолдер у који ћете снимити фајл и снимите га.

Сви они општински одбори који ће попуњавати обрасце ручно такође требају да прочитају Упуство за електронско попуњавање образаца јер се тамо налазе многе корисне информације о попуњавању образаца (шифре изборних јединица, које општине улазе у састав које изборне јединице, шта треба да стоји у описном дијелу изборне јединице, титуле и надимци, презиме веће од предвиђеног броја коцкица у које га треба поставити и сл.), а које се не тичу само електронског попуњавања !!!

Како би се онемогућило кандидатима да се понашају неодговорно по питању достављања попуњених имовинских образаца на линку ниже можете прочитати Извод из Изборног закона БиХ који регулише питање достављања имовинских образаца и казнене одредбе које санкционишу одговорне (странку и кандидата) за непоступање по тим одредбама.

Извод из Изборног закона БиХ члан 15.7, 19.9 и 19.10

На линку (вези) ниже можете прочитати Закон о заштити личних података БиХ („Службени гласник БиХ“, бр. 49-06, 76-11 и 89-11) јер се ЦИК БиХ позива на тај закон у имовинском обрасцу када каже: „Својим потписом потврђујем да сам сагласан да Централна изборна комисија Босне и Херцеговине може обрађивати моје личне податке из ове изјаве у складу са одредбама Изборног закона Босне и Херцеговине и одредбама Закона о заштити личних података.“ Такође можете прочитати текстове везане на сајту Агенције за заштиту личних података Босне и Херцеговине.

Закон о заштити личних података БиХ („Службени гласник БиХ“, бр. 49-06, 76-11 и 89-11)
Правилник о провођењу Закона о заштити личних података у Централној изборној комисији Босне и Херцеговине („Службени гласник БиХ“, број 70/11)

Агенција за заштиту личних података Босне и Херцеговине
Најчешће постављана питања – на сајту Агенције
Прописи – на сајту Агенције
Рјешење инспектора – Централна изборна комисија
Рјешење Агенције на жалбу Централне изборне комисије
Централна изборна комисија – Одговор на тужбу
Пресуда 19911
Захтјев за прeиспитивање судске одлуке пресуде Суда
Пресуда Апелационог савјета Суда БиХ

Priložene datoteke

Архива