Додик: Са Путином ћу се састати најмање још једном у овој години

25.04.2024 Актуелно

Ја сам човјек Републике Српске и српског народа и захвалан сам Владимиру Путину, предсједнику Русије, јер жели да разговара са једном малом Српском о њеним проблемима. Знате ли ви која је то привилегија, рекао је предсједник Милорад Додик гостујући у емисији Печат.

– То што неко покушава, да ме направи негативцем јер сам добар са Путином, је за мене изузетно позитивна ствар. Ја ћу се најмање још једном у овој години срести са Путином и имаћемо о чему да разговарамо – рекао је Додик.

Каже да се и мађарском премијеру Виктору Орбану не треба објашњавати ситуација у БиХ.

– Он то зна. Знају то и други. Нема догађаја, када сам сада путовао по Европи, да људи не кажу да имају разумијевања. Пришао ми је један од најважнијих људи Европске комисије и рекао да сам у праву за све што говорим. Али, нажалост атмосфера је таква да се то не прихвата. Није довољно што имамо чињенице, него је нажалост, битна атмосфера – каже Додик.

Ипак, то не значи, поручује Додик, да ако је атмосфера против нас ми треба да одустанемо од себе.

– Ми нећемо одустати од себе. Видим да се повела и хистерија због мог боравка у Русији. Шта њих брига гдје ја идем? Да ли ја трошим њихов новац? Шта њих брига? – пита предсједник Српске.

Подсјетио је да је учествовао на Безбједносном форуму у Санкт Петербургу гдје је било више од 130 учесника.

– Први од иностраних учесника сам говорио ја, као почасни гост. Био сам поносан што је то тако. Ту су биле Индија, Кина, Бразил, Казахстан, готово све земље Африке које можда и нису чули за нас. Захвалан сам људима који су рекли да сам ја њихов почасни гост – рекао је Додик.

Подсјетио је и на заставу Републике Српске која се налазила међу заставама многих других земаља учесница Безбједносног форума на којем је учествовао.

Архива