Додик: Бесмислено састанчење „Тројке“ с амбасадорима ПИК-а – скидање одговорности

25.04.2024 Актуелно

Једини циљ бесмисленог састанчења „Тројке“ с амбасадорима ПИК-а је скидање одговорности са доношења одлука које су потребне БиХ ако жели да опстане, поручио је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

– Њихов бијег под међународне скуте неће проћи како су замислили. Ако је њихово трајно опредјељење да, како кажу, уз међународни ангажман изађу из тренутне кризе, онда са Републиком Српском и представницима институција немају шта да причају, а са ПИК-ом могу само да договарају како да дефинитивно изађу из дејтонске БиХ јер су својим једностраним акцијама показали да су се већ упустили у те процесе – поручио је предсједник Српске на свом налогу Икс.

Ако желе да дејтонска БиХ преживи, Додик наводи да ће се онда вратити у уставне оквире и институције у којима нема мјеста за стране представнике.

– Могу они да изводе шта хоће, али не и до кад хоће. Међународни интервенционизам донио је толико зла свим народима који живе на овом простору и Република Српска неће дозволити да се вратимо у времена када су стране кабадахије диктирале како ћемо да живимо – наводи Додик.

Истиче да ово није она БиХ по којој су вршљали и није оно вријеме када се могло радити ово што, како каже, лажљиви Шмит данас покушава да ради.

– Сви то знају. Неки још ћуте на ту чињеницу, али питање је када ће се и они почети оглашавати. Република Српска одговорно води своје политике и иде својим путем – закључио је Додик.

Архива