Додик: Дешава се озбиљан ударац на српски народ

25.04.2024 Актуелно

Другог маја ће бити потписана смртна пресуда Босни и Хереговини као некој могућој заједници, истакао је предсједник Републике Српске Милорад Додик за нашу емисију Печат.

– Ми у суштини не требамо ништа да чинимо, до одбране функционалне надлежности. Дакле, ми не припремамо никакав рат, али схватамо да има појединаца који не размишљају тако – истиче Додик.

Када је ријеч о Босанским муслиманима, Додик наводи да они, готово идентично чине и раде, у смислу жеље постављања унитарне Босне, се види, а да им асистенцију пружа Америка, али Република Српска није зато.

– Дешава се озбиљан ударац на српски народ, који ми морамо да дочекамо, ако се усвоји та резолуција, ми морамо да направимо нашу националну стратегију изласка из тог. То подразумијева заједничко дјеловање Срба из Српске, Србије, али и било гдје се налазили. Прилагодићемо се новим околностима, јер мислимо да након тог не видимо начин грађења заједничког живота са Бошњацима – наводи Додик.

Додаје, да је БиХ у претходном рату, била „ишарана“, али да сада јасно постоји ентитеска линија, која је одбрањена у претходним окупљањима.

– Имамо довољно снаге да задржимо наш субјективитет, па чак и самосталност. Оно што ми радимо у политичком смислу, је осудна борба за оно што имамо, за наша права, која су сва нападнута. Наша политика је одговорна, национална и државна политика за Српску. Наша политика није босанско-херцеговачка политика, ми нисмо босанско-херцеговачке патриоте. Ја сам напримјер српски патриота – наводи Додик.

Архива