Додик присуствовао отварању дионице пута "Милош Велики"

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Дионица ауто-пута "Милош Велики" Сурчин-Обреновац дуга 17,6 километара отворена је данас у присуству предсједника Србије Александра Вучића, чиме је комплетиран аутопут од Београда до Чачка у дужини од 120 километара. Отварању је присуствовао и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да изградња ауто-пута "Милош Велики" представља велики успјех за Србију и њено руководство.

- Ово је дан за честитање, ово је година успјеха, честитам Србији и њеном руководству - навео је Додик обраћајући се присутнима на свечаности отварања дионице ауто-пута.

Он је поручио да је Србија данас најразвијенија и најјача земља у региону.

- Ово је наша побједа, нас који живимо у Републици Српској и који смо загледани у Србију, јер овај пут једним дијелом води у Српску - истакао је Додик и пожелио Србији и њеном руководству да настави са успјешним пројектима.

Додик је захвалио Вучићу за подршку Српској.

- Хвала Вучићу што није заборавио Републику Српску - нагласио је он.

Предсједник Србије је поручио да је данас српски народ постао богатији за више времена, више посла и више фабрика, захваливши извођачу радова који је градњу завршио прије рока.

Вучић је истакао да је то најбољи поклон Србији и њеном народу, након свих недаћа кроз које је прошао.

- Ови путеви ће створити бољу будућност за Србију и наш народ - поручио је он.

Отварању је присуствовала и премијерка Србије Ана Брнабић, министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, амбасадорка Кине у Србији Чен Бо и други.