Напредовање Војске Србије гарант сигурности српском народу

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да је веома значајно да Војска Србија напредује у обуци и опреми, што гарантује сигурност српском народу.

Додик, који је данас у Београду присуствовао промоцији најмлађих официра Војске Србије, рекао је да важно и то што предсједник Србије Александар Вучић у континуитету понавља да се никада више неће поновити "Олуја" и да је Србија спремна да брани свој народ ма гдје био.

- То је данас веома важна порука која нам доноси самопоуздање, даје значај и говори да се љубав коју имамо према Србији враћа на прави начин, а то је пружање гаранција сигурности - рекао је Додик новинарима у Београду.

Додик је оцијенио да је данашња церемонија била величанствена и честитао свим официрама и њиховим породицама, међу којима је и 14 официра из Републике Српске.

- Промоција кадета Војске Србије у официре је увијек важна ствар за све нас. Српски народ вјерује у своју војску и веома је важно да има школоване кадрове за управљање и вођење том војском - рекао је Додик.

Он је нагласио да му је посебно драго што је у оквиру ове генерације одшколована и прва генерација официра Војномедицинске академије /ВМА/.

- Вјерујем да је успјешно и модерно здравство могуће само у војној организацији и зато ми је посебно драго што сам видио и официре који су завршили ту академију - рекао је Додик.

На свечаности на платоу испред Народне скупштине Србије у прве официрске чинове промовисано је 160 кадета Војне академије и Медицинског факултета Војномедицинске академије /ВМА/.

Војну академију завршило је 135 кадета и кадеткиња, а Медицински факултет ВМА 25 младића и дјевојака, међу којима и припадница Оружаних снага Намибије.

Предсједник Србије Александар Вучић уручио је сабље - симболе официрске части, најбољим кадетима Војне академије, а министар одбране Србије Александар Вулин парадне бодеже најбољим кадетима Медицинског факултета ВМА.