Декларација СДА позива на сукобе

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик оцијенио је да је Програмска декларација СДА која предвиђа "републику БиХ" резолуција муслиманског народа у БиХ и да позива на сукобе.


Додик је рекао да је декларација антиуставна, антидејтонска, да позива на урушавање мира, игнорише реалност и чињенице да постоје други конститутивни народи као што су Срби и Хрвати, као и да постоји Република Српска.

Према његовим ријечима, они би то све поништили и сматрају да би то могли да остваре без икаквог уважавања других интереса, прије свега саме Републике Српске.

- Наравно да то није могуће. Нама није стало ни до никакве БиХ, а поготово не до Републике БиХ - рекао је Додик за РТРС.

Додик је истакао да је веома тешко наставити политички дијалог са Бакиром Изетбеговићем и његовим сљедбеницима, те додао како се са њима не може сагласити ни о прошлости, ни о садашњости, ни о будућности, а да се једино слажу у томе да се ни у чему не слажу.

Он је напоменуо да се ово у Српској чита и као наставак онога што је Алија Изетбеговић истакао у Исламској декларацији тражећи да се направи држава за муслимане која би касније требало да буде шеријат, а да се према онима који нису муслимани односе као што се могло видјети тамо гдје влада Исламска држава.

- Република Српска ово све добро разумије и схвата и неће прихватити. Одбијамо сваку врсту урушавања мира и Дејтона - поручио је српски члан Предсједништва БиХ.