Додик и Ћурић најавили реконструкцију требињске болнице

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик састао се са градоначелником Требиња Мирком Ћурићем. То је град који предњачи у реализацији бројних развојних пројеката, а млада, способна и енергична екипа која води град, спремна је да настави њихову реализацију, оцијењено је током сусрета.

У Требињу су успјешно реализовани бројни пројекати подршке породици, али и инфраструктурних и туристичких пројеката. На томе се неће стати, најављено је данас - већ су у плану нови развојни подухвати.

- У наредној години ћемо ући у пројекат реконструкције болнице у Требињу, али и реализацију других пројеката. Заиста могу да искажем само похвале на рад и посвећеност послу градоначелника Ћурића и његове екипе - истакао је Додик.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић истакао је подршку влада Републике Српске и Србије при реализацији развојних пројеката на подручју града.

Он је казао да је Додика упознао са чињеницом да је Требиње град који предњачи по програмима подршке породици и инфраструктурним пројектима у цијелој Републици Српској.

- Значајне пројекте морамо да испланирамо, а неколико их већ имамо испланираних. имамо обезбијеђена одређена средства, али у наредном периоду средстава неће недостајати, то је закључак данашњег састанка. Ми само требамо да спремимо пројекте и надамо се да ће они у наредном периоду бити реализовани - рекао је градоначелник Требиња.

Оцијењено је да ресурси Електропривреде Републике Српске, чије је сједиште у Требињу, и даље треба да буду један од замајаца развоја и Требиња и Херцеговине.

- Подржаћемо све што Електропривреда Републике Српске овдје овдје учини, а што има општи локални карактер. То се видјело и до сада, али биће израженије у будућности. То је и одговорност овог јавног предузећима према ресурсима Херцеговине - поручио је Додик.

Осим реконструкције болнице, у идућој години требало би да почне реализација и других значајних пројеката у области инфраструктуре , туризма и пољопривреде.