Популистичка промоција политичара кога су у Предсједништво изабрали Бошњаци

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Предсједавајући Kлуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Kошарац изјавио је да ће кривична пријава коју је члан Предсједништва БиХ Жељко Kомшић поднио против предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика проћи као и претходно одбачена Kомшићева пријава.

 

"Апсолутно је законско право припадника Трећег пјешадијског Република Српска пука да на обиљежавању Дана Војске Републике Српске носе униформе оружане силе чију традицију баштине и која је током Одбрамбено-отаџбинског рата одбранила Републику Српску и српски народ", поручио је Kошарац.

Он је додао да Kомшићева пријава представља популистичку промоцију политичара кога су у Предсједништво БиХ изабрали бошњачки гласови.

"Kомшић мора да оправда ту подршку и да се додвори свом гласачком тијелу и у томе је суштина свих његових поступака и изјава", нагласио је Kошарац у изјави за Срну.

Он је упозорио на то да постоје вјеродостојне информације о томе да је СДА поново инсталисала Kомшића у Предсједништво БиХ како би изазивао кризне ситуације и директно се супротстављао уставним правима Срба и Хрвата, као конститутивних народа у БиХ.

"Ако је ико зрео за кривичне пријаве због непоштовања Устава и закона БиХ, онда је то Жељко Kомшић, заједно са онима који су га инсталисали у Предсједништво БиХ", закључио је Kошарац.