Oбавезе на европском путу су на институцијама БиХ

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да је Српска заинтересована да БиХ испуни све своје обавезе на европском путу, али да ниједна од њих не лежи на Републици Српској, већ је то искључиви задатак власти на нивоу БиХ.

"Власти на нивоу БиХ су показале како много воле да причају о Европи, реформама и кандидатском статусу, али је на практичном терену њихов резултат нула", рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Цвијановићева је нагласила да је на данашњем састанку са предсједавајућим Предсједништва БиХ Драганом Човићем разговарала о три питања која су као кључна делегирана од Европске уније.

Према њеним ријечима, питања се односе на усвајање глобалног фискалног оквира, као основе за усвајање буџета БиХ, усвајање акциза и на финализацију одговора на Упитник.

"Република Српска је свој дио посла давно урадила, послала своје одговоре, а наши представници учествују у радним групама гдје је потребно да се одређене ствари усагласе. Око много техничких ствари, које су се испоставиле и као суштинске, Савјет министара није на вријеме одреаговао", напоменула је Цвијановићева.