Tужно темељити кампању на инцидентима

10.09.2018 Актуелно

Глигорић је рекао да је био унапријед испланиран инцидент који је кандидат за посланика ПДП-а у Народној скупштини Српске Драшко Станивуковић изазвао јуче на полагању камена темељца за изградњу новог моста у Челинцу и да је тужно на такав начин прекидати званичан догађај.

Он је истакао за РТРС да нису тачне Станивуковићеве тврдње да га је предсједник Републике Српске Милорад Додик напао, већ му је само пришао и замолио га да буде културан, те се вратио да полаже камен темељац.

Глигорић, који је присуствовао званичном протоколу, каже да су Станивуковић и млади који су били са њим добацивали за вријеме обраћања званичника, те да их је обезбјеђење удаљило са скупа.

„Код одређеног броја лица, што је тужно младих лица, пронађене су каменице у руксацима и џеповима, што је страшна и лоша порука грађанима Републике Српске, једна политика која нас не води нигдје“, рекао је Глигорић.

Он је подсјетио да је СНСД позивао на мирну, коректну и фер кампању, а да се изазивањем инцидената шаљу лоше поруке.

Глигорић је закључио да су становници Челинца веома разочарани, посебно јер су у ово мјесто увијек добродошли људи из других локалних заједница.

Архива