Додик: Случај Вукелић ми се импутира

06.11.2017 Актуелно

Додик је током расправе у Народној скупштини Републике Српске, одговарајући Адаму Шукалу, посланику НС-а који дјелује у Клубу ПДП-а, истакао да својим дјеловањем никада није проузроковао ником никакву патњу, нити штету.

Он је додао да Шукало не треба да говори ништа о поштењу, истрајности, нити о било чему, те подсјетио да је Шукало изабран за посланика са 200 гласова и да је био на компензационој листи ДНС-а.

Шукало је на сједници поставио питање да ли Додик спречава истрагу о убиству Вукелића, које се догодило прије 10 година, те навео, између осталог, да стално вријеђа посланике, а оптужио га је и да је „украо референдум“.

Додик је негирао и наводе посланика ПДП-а Мирослава Брчкала у вези са његовим учешћем у рату, наводећи да је од почетка, још 1991. године уз српски народ као посланик који је учествовао у доношењу бројних кључних одлука за Републику Српску, као и да је једно вријеме био командир чете војне полиције.

Новац од одузетих цигарета искоришћен за социјални програм

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да су за два милиона КМ продате цигарете које су одузете у вријеме његовог првог мандата као предсједника Владе, а да је тај новац употријебљен за социјални програм.

Одговарајући у парламенту Српске на оптужбе опозиције, Додик је објаснио да одузети камиони са цигаретама нису били његови, како су касније писали поједини медији.

Он је навео да су камиони предати у завод за изградњу.

Додик је додао да су све афере, попут оне о килограму злата, приче без доказа.

Архива