Два милиона КМ за европски Борац

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да ће институције Републике Српске и град Бањалука подржати Фудбалски клуб Борац са два милиона КМ.

- Милион КМ ће бити уплаћен сада, а још милион КМ у наставку сезоне - рекао је Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Додик је нагласио да ће ФК Борац са овим финансијским средствима бити један од најстабилнијих фудбалских клубова у Премијер лиги БиХ.

Он је истакао да ће институције Српске учествовати и у рјешавању проблема у вези са дуговима Пореској управи Републике Српске који су настали у претходном периоду.

Циљ подршке је да створимо услове да Борац изађе на европску сцену. Свједоци смо кретања које иде ка стабилизацији материјалних претпоставки за функционисање овог клуба - рекао је Додик.

Он је навео да су у том погледу остале одређене обавезе из прошлости које би требало да буду ријешене у року од 60 дана.

- Како бисмо изашли на европску сцену морамо имати перфектне финансије у клубу, а то подразумијева рјешавање ових нагомиланих проблема - рекао је Додик.

Према његовим ријечима, навијачи никада нису напустили Борац, нити Бањалучани који су вјеровали у њега и вољели га и када му није ишло.

- Због те љубави одлучио сам да подржим клуб који ће бити на понос свих навијача и цијеле заједнице. То неће бити лако, али вјерујем да ћемо у наредне три или четири године створити Борац који ће бити респектабилан, не само на фудбалској сцени у БиХ него и шире - рекао је Додик.

Он је изразио задовољство радом садашње Управе клуба, те поручио да не треба да се бави прошлошћу и стварима које су незаконито урађене у претходном периоду.

- То је посао контролних органа, те их позивам да провјере све шта се дешавало и да адекватно процесуирају сваког ко је, евентуално, учествовао у незаконитим радњама - рекао је Додик.

Предсједник ФК Борац Вицо Зељковић захвалио је за подршку, наводећи да без тога не би било могуће стварање великог и здравог Борца.