Ћосић: СНСД води политику развоја града Источно Сарајево

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић поручио је данас Градском одбору СДС-а Источно Сарајево да СНСД није и неће никада уништавати Источно Сарајево - ни изнутра, кад је ријеч о градским општинама, нити извана када је ријеч о односу Владе Републике Српске према овом граду.

"Влада Републике Српске и СНСД увијек ће бити заинтересовани да се стање у Источном Сарајеву поправља у интересу свих његових грађана", рекао је Ћосић Срни, реагујући на оптужбе Градског одбора СДС-а на његов и на рачун министра за локалну управу и самоуправу Републике Српске Лејле Решић.

Он је појаснио да је недавна посјета Решићеве општини Источно Ново Сарајево била у контексту радне посјете њему као новоизабраном предсједнику Савеза општина и градова Републике Српске, јер су главне теме биле функционисање тог савеза, затим примјена новог Закона о локалној управи и самоуправи, те будући инфраструктурни пројекти у општини, док је тема у вези са измјенама Закона о Граду Источно Сарјеву тек дотакнута.

Он је нагласио да је незадовољан односом Града према грађанима и локалној заједници на чијем је челу, те да је због тога још у новембру прошле године поднио захтјев за измјену тог закона.

Према његовим ријечима, на састанку са Решићевом договорено је да ће о измјенама Закона о Источном Сарајеву бити разговарано у наредном периоду, са свим релевантним актерима.

"Жао ми је што су моје колеге из СДС-а злоупотријебиле тај састанак, тврдећи да је његов циљ био измјене Закона о овом граду, што апсолутно негирам", поручио је Ћосић.

Он је одбацио све оптужбе чланова Градског одбора СДС-а и на његов и на рачун Решићеве.

"Предсједник Републике Српске и Влада Републике Српске ваљају господи из СДС-а када нешто траже и када им се то даје. Када ресорно министарство на Сокоцу формира Центар за развој и унапређење села, тада је Влада добра, када Влада издвоји новац за њихове општине, тада је Влада добра, али када се каже нешто што је супротно мишљењима појединаца из СДС-а, онда Влада Српске не ваља", констатовао је Ћосић.

Он је нагласио да је управо градска власт, под вођством СДС-а, у прошлом мандату заправо дијелила општине на овом подручју, јер им је селективно додјељивала финансијска средства у износима чак и око пола милиона КМ из заједничке касе, док општина у којима је СНСД био и остао на власти није добила ни марке.

Према његовим ријечима, СДС заборавља да СНСД данас има три начелника у општинама у саставу Источног Сарајева.

"У наредном периоду залагаћу се за измјене закона о Граду Источно Сарајево, јер желим да допринесем бољем животу грађана на овом подручју и равноправном статусу свих општина у њеном саставу, без обзира на политичку опцију која врши власт", поручио је начелник општине Источно Ново Сарајево.

Ћосић додаје да и поред свих проблема остаје отворен за дијалог са свим политичким неистомишљеницима.

Он је додао да Источно Ново Сарајево има најбољу структуру буџета и највише инвестиција, што је пожелио и сусједним локалним заједницама.

"Моја генерална оцјена јесте да СДС води двоструку политику, односно када нешто одговара њиховим приватним интересима, тада је СНСД добар и тада они ћуте, а оног тренутка када се задре у њихове политичке интересе, тада СНСД не ваља и СНСД дијели грађане. СНСД нити је дијелио нити ће икада дијелити грађане на овим просторима, што ћемо и ја и моје колеге начелници из СНСД-а у наредном пердиоду и доказати", закључио је Ћосић.