Актуелно

Радојичић - Петровић: Mеђусобнa промоција у оквиру локалних манифестација

Градоначелници Бањалуке и Требиња, Игор Радојичић и Лука Петровић, договорили су данас да ова два града буду међусобно промовисана у оквиру градских манифестација из области културе.

Опширније...

Истакнута потреба да се поштује Дејтон

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је шефу руске дипломатије Сергеју Лаврову да је важно очувати Дејтонски мировни споразум, као документ на коме једино може да опстане БиХ.

Опширније...

Додик позвао Лаврова да у јуну посјети Бањалуку

Предсједник Републике Српске Милорад Додик позвао је данас министра спољних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова да у јуну посјети Бањалуку када буду постављани темељи руско-српског вјерског културног центра.

Опширније...

Српска Храм Светог Саве у Београду доживљава као своје исходиште

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да Српска Храм Светог Саве у Београду доживљава као своје исходиште и мјесто окупљања и да ће учествовати у донацијама да би радови на овом величанственом здању били завршени у року.

Опширније...

СзП не зна шта ради, а ако зна - онда им нема помоћи

Генерални секретар СНСД-а Лука Петровић изјавио је Срни да ова странка од свог оснивања промовише политику очувања надлежности Републике Српске које је добила Дејтонским споразумом и не види зашто би сада, након више од деценије борбе, пристала на бошњачку подвалу да се парламент БиХ, наводно борећи за Србе, испостави као мјесто гдје се доносе одлуке за ентитете и кантоне.

Опширније...

Додик и Лавров о политичкој ситуацији у Српској, БиХ и региону

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је вечерас у Београду са министром иностраних послова Руске Федерације Сергејом Лавровим.

Опширније...

Вишковић: Спровести одлуку Уставног суда БиХ о конститутивности

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас у Бањалуци да одлука Уставног суда БиХ о конститутивности народа мора бити спроведена, те да не види потребу да се тим питањем бави Парламентрна скупштина БиХ.

Опширније...

Жунић: Црнадак пребацује одговорност за непотизам на Иванића

Замјеник шефа Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић рекао је да данашње правдање министра иностраних послова у Савјету министара Игора Црнатка и изношење општепознате чињенице да Предсједништво БиХ именује амбасадоре, СНСД доживљава као пребацивање одговорности за непотизам у дипломатско-конзуларној мрежи БиХ на Младена Иванића.

Опширније...

Демистификовани планови о припреми вјежбе са осиромашеним уранијумом

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да су планови за НАТО вјежбе припремани мимо сазнања институција Српске и очигледно је да су скривани у почетној фази, али су демистификовани захваљујући одговорним људима који су у име српске компоненте учествовали у тим разговорима.

Опширније...