Додик: Породица ће за Србе увијек бити основа здравог друштва

15.05.2024 Актуелно

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку поводом 15. маја – Међународног дана породице.

– Од срца упућујем свим грађанима Републике Српске честитку поводом 15. маја – Међународног дана породице, уз жељу да уживате у свим радостима које живот пружа. Српски народ баштини традицију која је управо везана за породицу, окупљање и заједницу и знамо да нема живота без здраве породице око које смо окупљени – наводи се у честитки предсједника Српске.

Додик је нагласио да је „данас породица нападнута од стране „западњачких“ вриједности кроз одређене идеје либерализма, које имају за циљ да ослабе ту заједницу и ми им се морамо свим снагама супроставити и одбацити“.

– Неприхватљиво је да се на мала врата уводи родна идеологија, зато законом требамо прецизније дефинисати и начела традиционалне породице, јер управо у таквој породици треба да одгајамо нашу дјецу, као најбољем окружењу – наводи с еу честитки предсједника Српске.

Додик је поручио да ће „за Србе породица увијек бити основа здравог друштва, као и традиционалне вриједности које наш народ има, а везане су за нашу вјеру, идентитет, писмо, језик и крсну славу“.

– Здравље и срећа наших најближих су нам најважнији, јер знамо да нема живота без здраве породице! – наводи се у честитки предсједника Српске.

Архива