Вишковић: ЦИК постао још јачи инструмент у рукама западних амбасада

01.07.2024 Актуелно

Обистиниле су се наше тврдње да Централна изборна комисија БиХ постаје још јачи инструмент у рукама западних амбасада и западних земаља, поручио је премијер Српске Радован Вишковић, након одржаног жријебања у ЦИК-у, гдје је мандат добио ПДП кандидат Ненад Вуковић.

– Да се двије године од завршетка Општих избора на простору БиХ мијења народна воља и да се тиме на све могуће начине покушавају у власт инсталирати послушници, који би у наредном периоду требали да имплементирају оне прљаве и нечасне радње које западне амбасаде проводе у БиХ у обрачуну са Републиком Српском – поручио је Вишковић.

Вишковић је подсјетио да је једино мјесто гдје се одлучује о делегатима у Дому народу Парламентарне скупштине БиХ је Народна скупштина Републике Српске.

– Очито да моћници сматрају да преко својих послушника у Централној изборној комисији могу да крше и Устав и законе ове земље. Што се тиче самог жријебања, резултат смо знали и прије данашњег дана и у наредном периоду остаје нам само да се још чвршће и жешће боримо да одбранимо Републику Српску, али сада, не само од појединих страних амбасада, него и домаћих послушника. Поручујемо грађанима Републике Српске да ћемо учинити све да сачувамо, прије свега, институције Републике Српске, све надлежности Републике Српске, као и саму Републику Српску – нагласио је Вишковић.

Архива