Шпирић: Клуб Бошњака жели да прикрије штету коју је узроковао блокадом Дома народа

03.06.2024 Актуелно

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић рекао је током расправе о приједлогу измјена Пословника овог дома да овај приједлог представља „смоквин лист“ којим Клуб Бошњака жели да прикрије штету коју је узроковао блокадом Дома народа.

Говорећи о Пословнику овог дома, Шпирић је подсјетио да је он по хитној процедури донесен 2016. године, додајући да свако треба да процијени да ли се његове измјене могу доносити по истој процедури.

Према његовим ријечима, чланови Колегијума Дома народа имали су понуду да Колегијум буде предлагач сједнице, али су чланови овог тијела имали исте дилеме које имају и делегати Дома.

– Мислимо да у овом тренутку у БиХ сви знају да највећи проблем није у Пословнику о раду Дома народа – истакао је Шпирић.

Делегат Клуба српског народа Сњежана Новаковић Бурсаћ истакла је да је смијешно да се овим измјенама Уставноправна комисија Дома народа ставља у позицију чувара Устава, додајући да би било добро да у БиХ постоји Уставни суд којем сви вјерују.

Реагујући на констатацију делегата Шефика Џаферовића, који је током расправе рекао да делегати немају право да предлажу своје идеје на дневни ред, она је истакла да тиме Клуб Бошњака тражи алиби за довођење Дома народа у блокаду.

– Немате право да спочитавате било коме шта предлажемо, тражећи алиби за блокаду – нагласила је Бурсаћева.

Архива