Додик уручио кључеве за 12 станова у Амајлијама: Свечан дан, рјешавамо важно питање

12.06.2024 Актуелно

Данас је свечан дан зато што рјешавамо важно питање за избјегла и расељена лица у Амајлијама код Бијељине, изјавио је предсједник Републике Српске Милорад Додик након што је свечано уручио кључеве за 12 станова.

Додик је поручио да је Српска овдје изградила пет зграда и 59 станова, што говори да се радило у континуитету.

– У мени се преплићу осјећаји среће и туге, зато што то прије нисмо завршили. Срећан сам што смо коначно то урадили. Ми ћемо се бавити овим питањем све док оно траје. Наставићемо да радимо заједно са свим структурама укљученим у рјешавање овог питања. Слична зграда се већ сутра отвара у Невесињу и то није крај овог програма – рекао је Додик.

Милорад Додик у Амајлијама (Фото: РТРС)

Додик је нагласио да је важна улога локалне заједнице.

– Идемо тамо гдје локална заједница ријеши одређене услове. Такав је концепт програма. Наставићемо са улагањима у Бијељину – навео је Додик.

Милорад Додик у Амајлијама (Фото: РТРС)

Директор Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давор Чордаш изјавио је да ће даншњим уручивањем кључева 12 станова за избјегла и расељена лица у бијељинском насељу Амајлије у овом граду бити завршен Пројекат затварања колективних центара и алтернативног смјештаја посредством осигурања јавних стамбених рјешења – ЦЕБ два.

Он је рекао да је зграда одмах опремљена и намјештајем, те да се Влада Републике Српске задужила код Европске банке за развој за 18 милиона евра, а учешће локалне заједнице је 11 милиона евра за пројекат ЦЕБ два.

Архива