Сједница Владе Српске у Сребреници, присуствује Додик

23.05.2024 Актуелно

У Сребреници се одржава сједница Владе Републике Српске, након које ће бити одржана конференција за новинаре.

Сједници присуствује предсједник Републике Српске Милорад Додик, министри из Српске у Савјету министара, као и начелници и градоначелници локалних заједница са подручја Бирча и Подриња.

На предложеном дневном реду Владе Српске разговараће се о информацији о реализацији Меморандума о сарадњи у области пољопривреде између Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске и Министарства индустрије Бјелорусије.

Министри ће расправљати и о приједлогу одлуке о одобрењу исплате милион КМ са рачуна посебних намјена ради реализације дијела уговора о финансирању БиХ и Републике Српске са Европском инвестиционом банком по пројекту мјере заштите од поплава у Републици Српској.

На сједници ће бити ријечи и о информацији о досадашњој реализацији пројекта оснивања специјалне болнице „Губер“ Сребреница, најављено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Пред министрима би требало да се нађе и приједлог мишљење на Нацрт закона о посебном регистру и јавности рада агената страног утицаја у Републици Српској.

Предвиђено је и више давања сагласности на планове утрошака и релокације средстава мнистарстава, институција и установа.

Архива