Цвијановић: Бећировић умишља да може говорити у име БиХ, а Бербокова у име цијелог Запада

12.06.2024 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић умишља да може говорити у име БиХ, а министар спољних послова Њемачке Аналена Бербок у име цијелог Запад и надају се да ће политички профитирати нападима и лажним оптужбама на рачун Србије и Републике Српске.

– Поносни смо на Свесрпски сабор, као и на декларацију која је том приликом усвојена – рекла је Цвијановићева за Срну упитана да прокоментарише оцјену Бећировића и Бербокове да је Свесрпски сабор „најтежи напад на Дејтонски мировни споразум од 1995. године.

– Да су пажљивије читали, а мање мрзили све што садржи придјев српски видјели би да је у декларацији јасно изражена посвећеност суштинском и досљедном провођењу Дејтонског мировног споразума – поручила је Цвијановићева.

Она је нагласила да је за очекивати да Бећировић и Бербокова тренутно имају много паметнијег посла него да коментаришу Свесрпски сабор.

– Бербокову и њену странку гласачи на изборима за Европски парламент помножили су са нулом, а Бећировића страначке колеге у парламенту Федерације БиХ – истакла је Цвијановићева.

Архива