У Бањалуци молитвени помен жртвама напада у Москви

25.03.2024 Актуелно

Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствовао у Бањалуци молитвеном помену за настрадале у недавном терористичком нападу у Москви.

Додик је навео да је тероризам злочин који је апсолутно неприхватљив било гдје у свијету и према било коме, те истакао значај да сви буду солидарни и да се уједине у осуди терористичког напада који се догодио у Москви.

Истакао је да је терористички напад у Москви толико гнусан злочин да апсолутно завређује да се недужним жртвама ода пошта и почаст.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Frtrs.vijesti%2Fposts%2Fpfbid0287bXmriWQQ8BXALouQnXurnRRAtcC7e3uTxJQkQnJsCkhU92FCiid7va5o2iYwWvl&show_text=true&width=500

Он је напоменуо да се то у Републици Српској чини на различите начине, те да је проглашен Дан жалости, али и да је палата предсједника Српске освијетљена у бојама заставе Русије.

– А данас се наша Српска православна црква придружује оплакивању жртава – рекао је Додик.

Додик је напоменуо да је тероризам апсолутно неприхватљив било гдје у свијету и према било коме.

– Важно је, без обзира на актуелну ситуацију која се дешава на глобалном нивоу, да се разлучи и да се зна да су тамо страдали недужни млади људи, па и дјеца, који су дошли на забаву, као и да има људи који су спремни да узму аутоматско оружје и да пуцају у те младе људе без оклијевања, те да им одузмиу живот на гнусан начин. Сви терористи и бездушни људи изгледају исто и важно је да сви будемо солидарни у осуди таквог напада и најгниснијег убиства – рекао је Додик.

Истражна комисија Русије саопштила је да су тијела 137 људи, међу којима троје дјеце, пронађена на мјесту терористичког напада у дворани „Крокус сити“ у Красногорску, недалеко од Москве, а до сада су идентификована 62 тијела.

Московско регионално Министарство здравља саопштило је да је повријеђено 180 људи.

За напад је одговорност преузела „Исламска држава“, а званична Москва саопштила је да су ухапшена четири нападача осумњичена за масакр, док је приведено укупно 11 лица у близини руско-украјинске границе.

Архива