Додик: Поносан сам што је Србија успјела, а с њом и Република Српска

24.03.2024 Актуелно

Поносна сам што је Србија успјела, а с њом и Република Српска, рекао је Милорад Додик, предсједник Републике Српске, на обиљежавању 25. годишњице НАТО бомбардовања Савезне Републике Југославије, које је одржано у Прокупљу.

– Остали смо слободарски народ. Наша слобода је најважнија ствар нашег идентитета, наше вјере. Никоме не желимо зло, желимо да живимо у миру – поручио је предсједник Републике Српске.

Додик је нагласио да када западни сателити мисле на Косову и Метохију и када мисле на Републику Српску различито говоре.

– Нама кажу да ћутимо, да ништа не говоримо. можда би тај Запад нешто и успио да нема Срба, наше Србије, Републике Српске да заједно све ово пребродимо – поручио је Додик. 

Додик је додао да се цијела Србија мора окупити око идеје коју заступа предсједник Александар Вучић.

Додик је истакао је да су се Срби окупили у Прокупљу да обиљеже страшан дан у својој историји – када је прије 25 година пала прва бомба која је одјекнула у срцима Срба широм свијета.

Он је подсјетио да је протеклих дана један од високих америчких званичника рекао да су морали да бомбардују Србију зато што је она хтјела да употријеби насиље.

– А, њихове боме су биле „милосрдни анђео – поручио је Додик. 

Додик је подсјетио да су Срби тада гледали у небо и нису вјеровали да се то дешава јер није било никакве релевантне одлуке о бомбардовању.

-Агресори су само имали жељу да малом српском народу нанесу штету, ударац од којих не би требало да се опораве и који би морали да носе као печат у свом животу као народ – додао је Додик.

Он је подсјетио да су тада бацали бомбе и то им није било довољно – убијали су српску дјецу, малу дјецу, ону тек рођену.

– Кад убијете дијете – убијете цијели свијет. За њих то не важи, јер су то чинили широм свијета – рекао је Додик.

Архива