Цвијановић: Отварање преговора БиХ са ЕУ је додатни подстицај

25.03.2024 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић разговарала је данас са потпредсједницом Владе и министарком иностраних и европских послова Републике Словеније Тању Фајон.

Овом приликом, српски члан Предсједништва БиХ је изразила захвалност за подршку Словеније на европском путу БиХ, као и на залагању за отварање преговора за чланство у ЕУ.

Она је истакла да је отварање преговора додатно орхабрење и подстицај за оснаживање дијалога и договора свих релевантних институција у БиХ и домаћих политичких актера са циљем наставка проводјења реформских процеса.

Фото: Уступљена фотографија

Министарка Фајон је током разговора изразила задовољство помаком који је БиХ направила отворивши преговоре са ЕУ, казавши да је то позитивна порука и подстријек за заједнички рад на испуњавању услова и приоритета на реформском путу БиХ.

Како је казала то је важан моменат за БиХ, али и за ЕУ.

Фајон је овом приликом поновила подршку Републике Словеније реформским и интеграцијским процесима у БиХ, као и спремност за пружање техничке помоћи на овом путу.

Саговорнице су током састанка разговарале и о даљим корацима у преговорачком процесу БиХ са ЕУ, као и билатералним односима између БиХ и ЕУ, за које је оцијењено да су пријатељски и без отворених питања са могућностима за њихово даље унапређење.

Архива