Вишковић о Махмуљину: Понижавајућа одлука Апелационог вијећа Суда БиХ

11.11.2021 Актуелно

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић назвао је срамном и понижавајућом одлуку Апелационог вијећа Суда БиХ да поништи првостепену пресуду некадашњем команданту Трећег корпуса тзв. Армије БиХ Сакибу Махмуљину, оцијенивши да је правосуђе БиХ по свему судећи формирано да само суди Србима.

– Као легалиста хоћу да вјерујем да другостепени суд неће прихватити ту срамну одлуку Апелационог вијећа Суда БиХ да поништи одлуку за један такав страшан злочин који се десио на Озрену, а који је назмислив људском уму – рекао је Вишковић.

Вишковић је истакао да вјерује да има моралних људи унутар Суда БиХ, који ће уважити све чињенице везане за овај предмет.

– Довољно је да чујете свједочења наших Озренаца, који напросто не могу да вјерују шта се дешава. Ово је још један доказ да је Република Српска присиљена да ради све што ради. Након одлука високог представника, Уставног суда БиХ, а ево сада и Апелационог вијећа Суда БиХ, поставља се питање шта можемо очекивати у наредном периоду – нагласио је Вишковић.

Коментаришући изјаву лидера СДА Бакира Изетбеговића да је Република Српска у веома лошем економском положају за разлику од ФБиХ, Вишковић је навео да не вриједи трошити ријечи на Изетбеговића и његов однос према Српској.

– Нека Изетбеговић пронађе финансијска средства и плати Републици Српској 1,5 милијарди КМ колико дугују Фонду пензијско-инвалидског осигурања за пензије које смо исплатили, а биле су обавеза Фонда ПИО/МИО ФБиХ – истакао је Вишковић

Архива