Цвијановић: Српска и Србија предано раде на стратешким пројектима

22.04.2021 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да Република Српска и Србија предано раде на изградњи аутопута који ће спојити Бањалуку и Београд, аеродрома у Требињу, те да се улази у фазу израдње великог енергетског пројекта „Бук Бијела“.

Након сједнице Вијећа за сарадњу Републике Српске и Србије, Цвијановић је истакла да је задовољна оним што је до сада постигнуто кроз сарадњу Српске и Србије, те изразила захвалност Србији на политичком разумијевању, финансијској и свакој другој подршци.

Она је захвалила за подршку која Србија даје општинама у Федерацији БиХ са већинским српским становништвом које су често препуштене саме себи.

Цвијановић је рекла да је госте из Србије обавијестила и о условима у којима се функционише у БиХ.

Сједници су присуствовали предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, премијер Радован Вишковић, предсједник Србије Александар Вучић, премијер Ана Брнабић, предсједник Скупштине Ивица Дачић.

Присутвовали су и министар финансија Републике Српске Зора Видовић, министар енергетике и рударства Петар Ђокић, као и министри унутрашњих послова Републике Српске и Србије Драган Лукач и Александар Вулин.

Претходно су се састали Цвијановић и Додик са Вучићем, Чубриловић са Дачићем и Вишковић са Брнабићевом.

Архива