Додик : Важно је да су људи окупљени око идеје јединствене Српске

18.10.2020 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик сматра изузетно важним окупљање око идеје јединствене Републике Српске да би се овдје очувао начин живота, али и Српска у чије темеље су многи уградили своје животе.

Додик је након разговора са начелником општине Братунац Недељком Млађеновићем и премијером Републике Српске Радованом Вишковићем рекао новинарима да је захвалан младим људима који имају жеље и воље да раде и остану овдје.

Он је додао да је у далеком свијету можда све лијепо на овим друштвеним мрежама, али када се тамо оде почиње сурова борба за живот, те да зато треба остати овдје и борити се за овај начин живота.

Додик је истакао да је дошао у Братунац да подржи, прије свега, напоре људи у изградњи овог мјеста и да несумњиву подршку овом важном мјесту у Републици Српској.

„Желимо да наставимо радити са садашњим начелником општине Братунац Недељком Млађеновићем, локална власт и Влада Републике Српске треба да раде и заједно стварају услове за бољи живот грађана овог краја“, рекао је Додик.

Он је нагласио да је велика ствар да се гради зграда општинске администрације, јер је постојећа, из времена Аустроугарске, била веома трошна и небезбједна за коришћење.

Захвалио је Србији, која дијелом финансира овај пројекат, али и за све оно што је учинила у реализацији многих пројеката, те нагласио да без локалних власти, Млађеновића и његовог тима не би успјели привући пажњу озбиљних инвестиција.

Додик је изразио задовољство што ће у марту или априлу идуће године коначно бити отворен мост према Љубојвији и гранични прелаз између Републике Српске и Србије и што ће на тој локацији моћи да се изгради и бесцаринска зона као наговјештај новог привредног препорода, не само Братунца већ цијелог овог краја.

Млађеновић је нагласио да је Влада Републике Српске, уз подршку Владе Србије, уложила више од 200 милиона КМ инвестиција у задњих пет година у разне пројекте на подручју општине Братунац.

„Већ у наредне четири године планирано је да се на братуначко подручје у разне пројекте инвестира близу 300 милиона КМ“, рекао је Млађеновић.

Он је истакао да се Братунац овим пројектима препородио тако да у њему има живота, а то најбоље показује урађених и продатих више од 500 станова у посљедњих пет година, што је показатељ да млади желе да овдје живе и остану.

„Отварањем граничног прелаза сљедеће године и бесцаринског зоне коју ће финансирати Влада Републике Српске, Влада Србије и општина, сигурно ће Братунац бити лидер на овој регији“, нагласио је Млађеновић.

Додик, Вишковић и Млађеновић обишли су градилиште нове општинске администрације и претходно поздравили грађане Братунца. Представљени су Млађеновић, као кандидат СНСД-а за начелника општине, као и одборничка листа ове странке на предстојећим локалним изборима.

Посјета фирми „Петропројект“, која је била планирана, отказана је због обавеза које су Додик и Вишковић раније преузели.

Архива