Цвијановић: Митрополит Амфилохије остаће упамћен као велики просвјетитељ

30.10.2020 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа Његовој светости патријарху српском Иринеју, Светом архијерејском Синоду Српске православне цркве, Митрополији црногорско-приморској, свештенству, монаштву и свим вјерницима православне вјероисповијести поводом смрти митрополита црногорско-приморског Амфилохија Радовића.

– Са тугом у срцу и дубоким жаљењем примила сам тужну вијест о смрти Његовог преосвештенства митрополита црногорско-приморског Амфилохија. Митрополит Амфилохије остаће упамћен као велики просвјетитељ, обновитељ црквеног и духовног живота на подручју митрополије и великодостојник који је у најтежим временима са својим народом дијелио добро и зло. Својим дјелима, оставио је дубок траг у развоју богословске мисли и очувању православља како на овим просторима, тако и шире – истакла је предсједница Српске.

Каже да његов одлазак представља ненадокнадив губитак за Митрополију црногорско-приморску, Српску православну цркву и све њене вјернике, као и за цијели православни и хришћански свијет.

У име грађана Републике Српске и у своје име, упућујем Вам изразе најдубљег саучешћа, наводи се у телеграму саучешћа предсједнице Цвијановић.

Архива