Милан Јелић никада неће бити заборављен

29.09.2020 Актуелно

Полагањем вијенаца на гроб некадашњег предсједника Републике Српске Милана Јелића и парастосом који је служио владика зворничко-тузлански Фотије, у Модричи је данас обиљежено 13 година од његове изненадне смрти.

Вијенце су положили предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, у име Народне скупштине Српске посланик Мара Милошевић, изасланик предсједнице Републике Слободан Жупљанин, затим представници општине Модрича, организација које баштине традицију Одбрамбено-отаџбинског рата, те привредних предузећа, спортских клубова и политичких партија.

– Милан Јелић никада неће бити заборављен нити за Републику Српску, нити за Модричу – поручио је премијер Српске.

– Све што је рађено у спортском, привредном, културном животу Модриче везано је за име Милана Јелића. Надам се да ће и генерације послије нас долазити да се поклоне испред вјечне куће Милана Јелића, драгог пријатеља и друга – истакао Вишковић и нагласио да институције Српске никада неће заборавити свог предсједника.

Миланов син Петар Јелић рекао је да је његов отац својим дјелима заслужио да га се сјећају становници Модриче, али и цијеле Републике Српске.

– Бројни пријатељи посјећују гроб Милана Јелића и одају му поштовање – додао је Петар.

Начелник Модриче Младен Крекић рекао је да ће Милан Јелић остати у трајном сјећању Модричана.

Архива