Вишковић: Очување здравља грађана заједнички циљ

25.08.2020 Актуелно

Вишковић је новинарима током паузе на конференцији „Здравље изнад свега“, која се поводом обиљежавања 28 година постојања и рада Савеза синдиката Републике Српске одржава у Теслићу, рекао да је пријатно изненађен што је Савез синдиката свој јубилеј посветио здрављу радника у околностима пандемије вируса корона. Он је истакао да су одређени захтјеви овог синдиката уврштени у рад и Програм рада Владе и Народне скупштине Српске, а који се односе на измјену и допуну Закона о заштити на раду, уз адекватне стратегије, док ће се о најнижој плати расправљати у складу са календаром и са законским одредбама.

– Тачно је да синдикат има своје захтјеве, Влада има своја ограничења и могућности, али рјешење се увијек нађе када се сједне и разговара – рекао је Вишковић.

Он је захвалио Савезу синдиката на досадашњој коректној сарадњи за коју очекује да се настави и у наредном периоду, у циљу побољшања стандарда запослених, као и и свих грађана у Републици Српској.

Премијер је навео да Влада Републике Српске има више него коректну сарадњу са социјалним партнерима у Српској – Савезом синдиката, Унијом удружења послодаваца и Привредном комором, која је дала одређене резултате у прошлој и овој години, све до појаве пандемије вируса корона. Вишковић је поручио да се та сарадња и даље наставља у складу са могућностима и стањем. Савез синдиката Републике Српске организује данас дводневну конференцију „Здравље изнад свега“, која се поводом обиљежавања 28 година постојања и рада овог сидниката одржава у хотелу „Кардијал“ у Теслићу.

На конференцији ће бити усвојени важни закључци који се тичу заштите здравља на раду у Српској, као и закључци који се тичу економско-социјалног положаја радника у Републици Српској, саопштено је из Савеза синдиката.

Архива