Додик: Бијељина важан привредни центар који заслужује снажнији развој

08.08.2020 Актуелно

– Прекомпозиција власти у Бијељини показала је како за рјешавање проблема вријеме није пресудан фактор, већ воља и способност да се они рјешавају, и мислим да смо у релативно кратком року показали како се проблеми могу брже рјешавати – изјавио је Додик за Срну поводом славе града Бијељина – Светог Пантелејмона.

Додик је истакао да спремност нове градске администрације да се важни пројекти реализују у сарадњи са Владом Републике Српске обећава напредак Бијељине на свим пољима.

Он је нагласио да је нова градска администрација је врло амбициозно изашла са 17 пројеката које треба завршити у Семберији чију ће реализацију да подржи Влада Републике Српске – од пројекта заштите од поплава, изградње ауто-пута, преко изградње спортске дворане и нове зграде аутобуске станице, као и многих других пројеката.

– Сви пројекти биће реализовани, јер сада имамо неопходну хармонију између локалних и републичких власти у којој свако зна свој дио одговорности – истакао је Додик, нагласивши да је почашћен што ће сутра бити на градској слави у Бијељини, на коју је и раније са радошћу долазио. Град Бијељина обиљежиће сутра крсну славу – Светог Пантелејмона.

У цркви Светог Пантелејмона биће служена литургија, а потом је предвиђено свечано откривање биста српских великана Иве Андрића, Николе Тесле, Михаила Пупина и Јована Дучића на средишњем платоу у градском парку. Ломљење славског колача планирано је за 12.00 часова у згради Градске управе, а затим изјаве за новинаре и полагање цвијећа на споменик борцима погинулим у одбрамбено-отаџбинском рату.

Архива