Цвијановић: Семберско етно домаћинство повезује прошлост и оно што је српски народ данас

31.08.2020 Актуелно

– Задовољство ми је што је кабинет предсједника Републике Српске у више наврата помагао све важне пројекте на локалном нивоу, а један од њих је и овај пројекат етно домаћинства. Моја обавеза је да и у наредном периоду подржавам овај и овакве пројекте на локалном нивоу – рекла је Цвијановић новинарима.

Она је истакла да будуће генерације треба да разумију прошлост и његују традицију.

– Изражавам захвалност свештенству и чланицама Кола српских сестара на добродошлици, прилици да обиђем храм и ово етно домаћинство за које мислим да је сјајан пројекат који треба да повеже све оно што је било у прошлости са свим оним што јесмо данас и намјеравамо да будемо у будућности – навела је Цвијановић.

Према њеним ријечима, семберско етно домаћинство обогатиће и туристичку понуду Републике Српске.

– Надам се да ће, када прође ово невријеме короне и све оно што нас је тренутно задесило, ово бити мјесто које ће радо посјећивати туристи, а на нама је да промовишемо сваку овако добру локалну иницијативу – закључила је Цвијановић.

Уз народне обичаје семберског краја, предсједника Републике дочекала су дјеца у народним ношњама, традиционално уз со и погачу, а чланице Кола српских сестара „Света Ангелина Српска“, које реализују овај пројекат стварања музеја на отвореном у порти Храма Вазнесења Господњег у Црњелову, показале су предсједници Српске све што је до сада урађено.

Током дводневног боравка у Бијељини, предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић сутра ће у 10.00 часова обићи радове на фискултурној сали у Основној школи „Јован Дучић“ у Патковачи која се гради из донације Србије, а у 11.00 часова састаће се са руководством града.

Архива