Цвијановић: Пролонгирање избора дио велике манипулације

28.08.2020 Актуелно

– Нажалост пролонгиран је датум избора без икаквог разлога и то видим као саставни дио велике манипулације од тренутка избора овог састава Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ. Дакле, то је за мене пакет-аранжман – рекла је Цвијановић у интервјуу за РТРС.

Она каже да ће, с обзиром на епидемиолошком ситуацијом, морати да се одреде правила, као што је то урађено када је ријеч о одвијању настава у школама и на факултетима, те додаје да је све изводљиво, када је ријеч о поштовању дистанце, броју људи на једном мјесту.

– Мене брине манипулативна црта свега оног што је у вези са избором ЦИК-а БиХ – навела је она.

Цвијановић каже да ће Српска прије, током и послије избора остати стабилна, те да очекује добре резултате за политику која постоји на републичком нивоу, односно пресликане резултате на локалном нивоу, јер то гарантује развој општина и добру сарадњу са институцијама Српске.

То је доказани рецепт да из многих криза можемо да изађемо, иако су нам многи предвиђали крај и крах и немогућност да се изборимо са тим – изјавила је она.

Говорећи о најави српског члана Пресједништва БиХ Милорада Додика да ће тражити мишљење Народне скупштине Српске о меморандуму Централне изборне комисије и америчке агенције за изборне процесе, она је рекла да је добро да се затражи мишљење и да се већ прије сједнице Народне скупштине види ко како то посматра.

Архива