Вучић уручио донације УКЦ-у Српске

23.07.2020 Актуелно

Вучић ће се састати са српским чланом Предсједништва БиХ, Милорадом Додиком и предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић.

Предвиђен је и обилазак вишенамјенског објекта у насељу Петрићевац у Бањалуци, у оквиру кога су вртић, дом здравља и мјесна заједница, за чију изградњу је Србија издвојила 800.000 евра.

Званичници ће обићи и српско-руски храм у изградњу. 

 – Вучић је уручио донацију 15 санитетских возила за домове здравља широм Српске. Санитетска возила добили су домови здравља у Источном Старом Граду, Фочи, Чајничу, Петрову, Броду, Билећи, Костајници, Гацку, Рибнику, Градишци, Козарској Дубици, Новом Граду, Теслићу, Калиновику и Кнежеву.

 – Поносан сам што сам овдје у Бањалуци. Ово није донација као донација. То је дио наше одговорности, јер Србија мора да брине о Српској, да показује одговорност. И то људи у Српској увјерен сам да знају, каже Александар Вучић, предсједник Србије.

– Поносан сам што Република Српска и Србија егзистирају као двије државе на овим просторима. Свиђало се то некоме или не, али то тако јесте, поручио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

 – Ова посјета је нешто што весли и радује наше грађане. Посјета предсједника Србије је увијек више од обичне посјете, и тако и ми у институцијама размишљамо, истакла је Жељка Цвијановић, предсједница Републике Српске.

Архива