Вишковић: Срби увијек бранили своје, то и данас чине

28.06.2020 Актуелно

Вишковић је данас у Требињу честитао Видовдан, крсну славу Трећем пјешадијском /Република Српска/ пуку уз напомену да он баштини традицију Војске Републике Српске која је стварала Српску у којој се данас ужива у слободи.

Он је додао да о томе свакодневно треба да воде рачуна они који представљају институције Републике Српске, као и да сваки дан да јачају Српску, те да нико, на било којој позицији, ниједног момента не смије било шта да уради што би било на њену штету.

Вишковић је напоменуо да се не смије дозволити да се било шта заборави од онога што је херојски рађено у протеклим годинама, а поготово задњи одбрамбено-отаџбински рат.

– Нисмо ми данас случајно у Херцеговини. Херцеговина заслужује да се помене на данашњи дан јер су овдје вођене посебно тешке битке гдје је непријатељ био десетине пута надмоћнији, али само захваљујући нашој одлучности да бранимо своја огњишта и породице није успио да освоји ни педаљ српске земље – истакао је Вишковић и изразио наду да ће тако и будућности остати.

У Требињу је данас централна прослава Видовдана, крсне славе Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ. Према ријечима Вишковића, Видовдан је датум који је од Косова до данас светиња за српски народ.

Архива