Вишковић – Брнабић: Пронаћи могућност бесплатног тестирања студената из Српске

15.05.2020 Актуелно

У телефонском разговору истакнута је заједничка опредијељеност за проналажење најбољег рјешења у вези са бесплатним тестирањем на вирус корона за студенте из Републике Српске који студирају у Србији.

– Предсједници Влада Републике Српске и Србије задужили су шефове својих кабинета и Представништва Републике Српске у Србији да заједнички раде на усаглашавњу и поједностављењу процедура тестирања студената на вирус корона како би се у најкраћем року олакшао долазак студената из Републике Српске на факултете у Србији, а ради лакшег и безбједнијег завршавања студентских обавеза – саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Једно од рјешења на којем ће се радити како би се студентима омогућио што скорији одлазак у Србију на факултете је и могућност бесплатног тестирања на вирус корона по доласку у Србију уз одређене мјере надлежних институција.

Одређени приједлози по питању процедура у вези са бесплатним тестирањем студената из Републике Српске који се школују у Србији поред сарадника премијера Републике Српске и Србије, дали су и Удружење студената из Републике Српске са сједиштем у Новом Саду и запослени у Представништву Републике Српске у Београду.

Такође, студенти се за више информација у вези са процедурама и бесплатним једнократним тестирањем на вирус корона, могу обратити у ресорним Министарствима у Влади Републике Српске и Влади Републике Србије, Удружењу студената из Републике Српске са сједиштем у Новом Саду, те запосленима у Представништву Републике Српске у Београду.

Вишковић и Ана Брнабићева разговарали су и о тренутној епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској и Србији.

Вишковић се захвалио се Брнабићевој на досадашњој подршци и помоћи коју је Србија упутила Републици Српској с циљем јачања здравствених капацитета у борби против вируса корона.

Премијер Српске изразио је опредијељеност за пружање подршке привреди у наредном периоду, како би се на што квалитетнији и ефикаснији начин пружила помоћ привредницима у обављању дјелатности и очувању радних мјеста, а како би се превазишле штетне посљедице које је у привреди изазвала појава вируса корона

Архива