Шулић: Увођење ванредног стања оправдано и демократско

21.05.2020 Актуелно

– Ванредно стање у Српској уведено је демократским путем одлуком скупштинске већине – истакао је Шулић током скупштинске расправе о приједлогу одлуке о укидању ванредног стања у Српској.

Он је рекао да је ванредно стање искориштено да се у ванредним околностима дјелује брзо у циљу заштите здравље грађана и привреде Републике Српске.

– Нико у БиХ, осим Републике Српске, није се одлучио на мјеру да људима којима је забрањен или ограничен рад помогне у исплати плата, односно у марту и мају да се исплате доприноси, а у априлу да се исплате плате и доприноси – истакао је Шулић.

Шулић је рекао да га радује најава премијера Републике Српске Радована Вишковића да ће до краја маја бити исплаћене плате и доприноси за све раднике у угоститељству и свим другим браншама којима је био забрањен рад ради спречавања ширења вируса корона.

Посланик СНСД-а Срђан Мазалица рекао је да нису тачне критике опозиције да је преношење дијела надлежности Народне скупштине на предсједника Републике Српске диктатура и одузимање надлежности парламента Српске.

– Народна скупштина је само пренијела надлежност предсједнику да доноси неопходне одлуке које омогућавају ефикаснију борбу против ширења пандемије вируса корона у Републици Српској“ – напоменуо је Мазалица. 

Архива