Ковачевић: Српска ће наћи начин да заштити грађане од неодговорне власти у ФБиХ

25.04.2020 Актуелно

– Првенствено можемо да кажемо да је то неодговорно понашање власти у ФБиХ, мимо мјера које препоручује СЗО и поручују сви здравствени стручњаци. Све вријеме видимо да унутар ФБиХ влада једна потпуна конфузија, неорганизација, да тај њихов систом уређења не даје резултате. Они не знају да се носе са било каквом кризом. Тако и у овом случају видимо да су људи из струкле рекли да они нису дали такве препоруке, него да су они дали препоруке да се поштују препоруку СЗО, или у пренесеном значењу, да се понашају одговорно, стручно и професионално понаша Република Српска – каже потпарол СНСД-а Радован Ковачевић и додаје да је Српска у региону почела прва да уводи рестриктивније мјере.

Одлуку Штаба за ванредне ситуације није подржало ни Федерално министарство на челу са Вјекославом Мандићем. Они кажу да требало постепено ублажавати мјере уведене с циљем спречавања ширења вируса корона, не одмах укинути полицијски час.

– Када смо увели те мјере одмах смо упутили допис ФБиХ, али и нашем градоначелнику Синиши Милићу у Брчко Дистрикту, да и они уведу исте мјере како би било лакше контролисати ову ситуацију у БиХ – истакао је он.

Оно што је важно, Република Српска ће наћи начин како да заштити своје грађане од овако апсолутно неодговорног понашања власти у ФБиХ, истиче Ковачевић.

– Разумијемо наше грађане којима је доста одређених мјера, маски, карантина, али морамо схватити да се ово не ради ради било чијих политичких интереса, него се ради него се ради управо због тога да би заштитили своје грађане, да се бавимо заштитом. Бавимо се заштитом наше привреде, наших радника који тренутно оно што је битно у Српској, нису остали без својих послова. То је приоритет приоритета, да наши људи настављају да примају плате без обзира да раде или не раде. Да сви они људи који су погођени овим мјерама, да нађемо начин да они не трпе велике штете, већ да заједно сви као друштво изнесемо то на један озбиљан и одговоран начин. За разлику од ФБиХ, Република Српска ће то сигурно успјети – каже Ковачевић за АТВ.

Ковачевић апелује грађане да се придржавају мјера Републике Српске, јер је Република Српска која брине о својим грађанима и ради то на један одговоран и озбиљан начин за разлику од ФБиХ.

– Не желимо ништа лоше ФБиХ, али ово није начин како до тога доброг доћи – додао је Ковачевић.

Ковачевић напомиње да ће Република Српска наћи начин како да заштити грађане од неодговорног понашања власти ФБиХ.

Архива