Мјере продужене до 11. маја, уз одређене корекције

27.04.2020 Актуелно

– Постоје одређене корекције. Наши закључци ће брзо бити објављени са додатком за привредне субјекте којима од данас одобравамо рад. У њему су прописани услови које морају да испуне да би обављали своју дјелатност, а да не угрожавају здравље људи и не утичу на ширење вируса корона – рекао је Вишковић на конференцији за новинаре послије сједнице Републичког штаба за ванредне ситуације.

Он је навео да ће Влада послије 10. маја предложити укидање ванредног стања, уколико не дође до погоршања епидемиолошке ситуације.

– Уколико епидемиолошка ситуација буде у складу са нашим очекивањима и овим што тренутно имамо предложићемо укидање ванредног стања – нагласио је Вишковић, додавши да је сигурно да ће задњи почети са радом хотели, ресторани и кафићи.

Вишковић је рекао да је старијима од 65 година од сутра дозвољено кретање од 07.00 до 10.00 часова, уз придржавање свих мјера.

 

Полицијски час биће продужен за 1. мај, али неће трајати три дана

Премијер Српске и командант Републичког штаба за ванредне ситуације Радован Вишковић најавио је данас да ће за 1. мај у Републици Српској бити продужен полицијски час.

Он је рекао да Српска за првомајске празнике неће забранити кретање у трајању од три дана, као што је то у Србији, али да ће полицијски час бити продужен.

– Нисмо још донијели одлуку, донијећемо је сутра или прекосутра. Нећемо слиједити примјер Србије да забрана кретања буде на снази три дана, односно 72 часа, али полицијски час за вријеме првомајских празника ће сигурно бити проширен – рекао је Вишковић.

Он је додао да не жели да у овом моменту лицитира терминима полицијског часа.

– Наћи ћемо најбоље могуће рјешење – рекао је Вишковић.

 

Старијима од 65 година дозвољено кретање сваки радни дан од 7.00 до 10.00 часова 

Особама старијим од 65 година од сутра ће сваки радни дан у периоду од 7.00 до 10.00 часова бити дозовољена шетња уз обавезно ношење маски и избјегавање окупљања у већим групама, рекао је данас премијер Српске и командант Републичког штаба за ванредне ситуације Радован Вишковић.

Подсјећамо, Вишковић је данас саопштио да су све мјере у вези са епидемијом вируса корона, које су важиле до данас, продужене до 11. маја, али да су неке од њих релаксиране.

Једна од мјера које су кориговане односи се управо на кретање лица старијих од 65 година.

Архива