Предсједница Српске на видео конференцији са српском дијаспором у САД

28.04.2020 Актуелно

Овом приликом, предсједница Цвијановић одговарала је на питања дугогодишњег новинара Гласа Америке Бранка Микашиновића и предсједника Српско – америчке конференције лидерства Александра Ђуричића.

Међу бројним темама разговора биле су политичка и економска ситуација у Српској и БиХ, односи Републике Српске и Србије, као и сарадња институција са дијаспором.

Током видео конференције било је ријечи и о пандемији вируса корона, а предсједница Републике Српске упознала је саговорнике о мјерама које су институције предузеле у циљу превенције и лакшег превазилажења здравствених, али и економских посљедица пандемије.

Предсједница Српске је током разговора нагласила значај и улогу представништава Републике Српске у успостављању институционалних веза са нашом дијаспором.

Овом приликом, Цвијановићева је истакла да је и за наше људе у дијаспори веома важно то што су сарадња и политичко разумијевање Српске и Србије на највишем нивоу, те нагласила да се одлични односи манифестују и кроз заједничко обиљежавање датума из прошлости.

Српско – америчка конференција лидерства је организација чији је циљ унапређење професионалних, културних и грађанских интереса српске заједнице у Сједињеним Америчким Државама.

Архива