Грађани да буду одговорни и да се досљедно придржавају мјера

14.04.2020 Актуелно

Главни координациони тим апеловао је на грађане да на отвореном носе заштитну опрему, у виду маске и рукавица, да поштују социјално растојање од два метра, те да се на јавном мјесту не окупљају у групама већим од три особе, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

На данашњем састанку апеловано је и на лица којима је одређена кућна изолација да се строго придржавају прописаних мјера.

Главни координациони тим оцијенио је да се, уколико у наредне двије седмице не буде погоршања епидемиолошке ситуације, може очекивати доношење флексибилнијих мјера од досадашњих.

Констатовано је да је тренутна епидемиолошка ситуација у Републици Српскоју стабилна и да нема експоненцијалног раста броја заражених вирусом корона, наведено је у саопштењу.

У Главном координационом тиму су предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, предсједница Републике Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија и министар здравља и социјалне заштите Српске Ален Шеранић.

Архива