Званичници Српске честитали Међународни дан жена

08.03.2020 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је свим женама 8. март – Међународни дан жена, те поручила да ће републичке институције наставити да креирањем својих политика и мјера доприносе унапређењу права и положаја жена у друштву.

– Упућујем вам најсрдачније честитке поводом 8. марта – Међународног дана жена, а вама и вашим породицама желим пуно здравља, среће и успјеха“, навела је Цвијановићева у честитки.

Она је нагласила да је обиљежавање 8. марта прилика за подсјећање на дуг пут који су жене прошле да би им се признала основна људска права, као и да се нагласи да овај датум не треба да буде једини дан у години када се говори о женама, већ њихова права треба поштовати сваки дан, саопштено је из кабинета предсједника Републике.

Према њеним ријечима, жене у Републици Српској данас обављају бројне високе и одговорне функције и њихово учешће у политичком и јавном одлучивању у Републици потврђује да је Српска зрело демократско друштво.

– Институције Републике Српске ће наставити и у будућем периоду, креирањем својих политика и мјера доприносити унапређењу права и положаја жена у друштву – наводи се у честитки Цвијановићеве.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је данас честитку свим женама поводом 8. марта – Међународног дана жена.

– У име Владе Републике Српске и у своје име, упућујем вам најсрдачније честитке поводом 8. марта – Међународног дана жена. Влада Републике Српске је истински опредијељена за поштовање равноправности и права, те јачање улоге жене у свим сферама друштва – поручио је Вишковић у честитки.

Он је истакао да се, осим обављања бројних одговорних професионалних функција, женама мора одати посебно признање и због улоге мајке и носиоца породице, што нарочито говори о њиховој величини и снази, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

– Учешће жена у политичком и јавном одлучивању у Републици Српској потврда је степена развоја демократске свијести и зрелости нашег друштва – наводи се у честитки предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је свим женама 8. март – Међународни дан жена, нагласивши да је заједнички циљ друштва унапређење њиховог положаја у свим областима живота и рада.

– Међународни дан жена је симбол борбе за њихова права, а напредак једног друштва мјери се и по томе колико смо женама омогућили да имају своје мјесто у друштву, да буду поштоване и оне и њихов рад, труд и залагање – истакао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ је нагласио да је учешће жена у свим сферама друштва од великог значаја, јер доприноси његовом развоју на посебан начин.

– Улога жене у породици и друштву у цјелини је неприкосновена, а друштво које не користи тај потенцијал спутава свој напредак – истакао је Додик.

Он је свим женама упутио најсрдачније честитке поводом 8. марта – Међународног дана жена и њима и њиховим породицама пожелио здравља, среће и успјеха на свим пољима, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

 

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија честитао је свим женама 8. март – Међународни дан жена, нагласивши да овај датум не треба да буде једини дан у години када се говори о женама, већ њихова права треба поштовати сваки дан.

– Поштоване даме, честитам вам празник жена и желим вама и вашим породицама много здравља, среће и успјеха – истакао је Тегелтија.

Он је рекао да је обиљежавање 8. марта прилика да се присјетимо дугог пута који су жене прошле како би им се признала основна људска права, саопштено је из кабинета предсједавајућег Савјета министара.

– Унапређење политичког, економског и социјалног положаја жена треба да буде наш заједнички циљ, али и обавеза да више цијенимо допринос жене породици и друштву у цјелини – наводи се у честитки предсједавајућег Савјета министара Зорана Тегелтије.

Архива