Цвијановић: Жене – носиоци политике мира и стабилности

06.03.2020 Актуелно

Цвијановићева је оцијенила да вечерашња прослава 8. марта у Бањалуци представља знак окупљања, заједништва и показивања снаге жена у СНСД-у, које су цијењене у тој странци, додајући да о томе говори чињеница да је велики број припадница љепшег пола те партије на важним позицијама у Српској.

– Жене дају допринос свему што су политике СНСД-а и од њих почиње много тога када је ријеч о активизму – рекла је Цвијановићева новинарима на прослави Међународног дана жена у свадбеном салону „Асториа“, коју је уприличио Градски одбор СНСД-а Бањалука.

Када је ријеч о равноправности и друштвеном положају и улози жена у Српској, Цвијановићева је навела да СНСД својим примјером даје примјер другим партијама како да се понашају.

– Мислим да смо лидери када је ријеч о поклањању повјерења женама, када је ријеч о обављању важних функција. Желимо на тај начин да поручимо да све жене Српске препознају да то могу – рекла је Цвијановићева.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Игор Радојичић рекао је да та странка у граду на Врбасу има око 10.000 чланица, што је огромна снага.

– Низ наших дама обавља изузетно важне дужности на свим нивоима, од локалног до републичког и шире. Унутар Градске организације СНСД-а Бањалука даме могу да се афирмишу и постигну исте циљеве као мушки чланови странке – навео је Радојичић.

Предсједник Актива жена Градског одбора СНСД-а Бањалука Гордана Лиховић рекла је да су жене те странке у граду на Врбасу освијешћене, окупљене и укључене у политички живот.

– Баве се озбиљним стварима и на руководећим су мјестима и позицијама – навела је Лиховићева.

Прослави 8. марта присуствовао је лидер СНСД-а Милорад Додик, као и остали чланови руководства партије, бројне припаднице љепшег пола и чланови странке.

Архива