Ковачевић: БиХ није активирала МАП, СДС и ПДП обмањују јавност

02.02.2020 Актуелно

 

– Програм реформи је документ о сарадњи са НАТО-ом у којем по први пут не пише да БиХ тежи ка томе да постане члан НАТО-а, већ да се чланство у НАТО-у више не прејудуцира, односно да се више не разматра и није на дневном реду – нагласио је Ковачевић у изјави за Срну.

Према његовим ријечима, чињеница је да је НАТО ажурирао страницу о БиХ с обзиром на то да је то морао учинити због новоснасталих околности, односно због усвајања Програма реформи БиХ.

– Али је чињеница и да на тој страници јасно пише да се чланство у НАТО-у не прејудицира. Дакле, у складу са Програмом реформи БиХ евентуалну одлуку о чланству у НАТО-у доносиће Предсједништво и Парламентарна скупштина БиХ гдје Република Српска има своје представнике који имају право вета и ентитетског гласања, а они ће своје одлуке доносити на основу одлука институција и грађана Српске – истакао је Ковачевић.

Република Српска, поручио је он, итекако има право на референдум који ће бити обавезујуће мишљење за представнике Српске у институцијама БиХ.

– Све што људи из СДС-а и ПДП-а раде у посљедње вријеме јесте да обмањују грађане и покушавају да међу њих унесу немир, а иза њих као резултати стоји једино и искључиво то да су истовремено узимали двије плате, министарске и парламентарне, те да су учествовали у опозиву српског начелника општине Дрвар Душице Рунић, коју је изабрао српски народ у Дрвару. То су њихови једини резултати и `успјеси` наравно на штету Републике Српске, српског народа и грађана Српске – закључио је Ковачевић.

Архива