Шпирић: СДС и ПДП воде политику очајника

28.02.2020 Актуелно

 

Каже да је задатак федералних политичара да са СДС-ом и ПДП-ом обезглаве све институције на цијем челу су Срби.

– Мислим да је јавност упозната да је политика СДС-а и ПДП-а поданичка и издајничка. То је политика очајника – поновио је Шпирић.

Према његовим ријечима, тешко вријеме тражи храбре и одважне и није за кукавице и калкуланте, него за људе који ће штитити интересе у складу са закључцима Народне скупштине Републике Српске.

– Кад би они одлучивали закон о Високом судском и тужилачком савјету БиХ би био усвојен у Дому народа парламента БиХ. Желимо да се бавимо реформом правосуђа у БиХ, али не желимо да обезбиједимо такве политике које ће да се баве обезглављивањем институција на нивоу БиХ чији су директори Срби. Сигурно је да овај закон неће добити подршку у Дому народа, али то не значи да се нећемо бавити реформом правосуђа – рекао је Шпирић.

Он је нагласио да СДС И ПДП немају став и да је јасно речено да Програм реформи БиХ није чланство у НАТО.

– То је програм реформи који ће бити спровођен, а политика одлуке о евентуалном приступању НАТО ће се доносити у друго вријеме. Такође, не стоји њихов став да је пренос надлежности избор судија у Уставни суд БиХ, јер у Уставу пише да двојицу судија бира Народна скупштина Републике Српске. Закон третира само избор судија који су сада странци – рекао је Шпирић.

Он је напоменуо да је закон о Устаном суду БиХ у процедури и да је са њим сагласан ХДЗ БиХ.

Архива