Додик с Мандићем у Бањалуци: Јединствени у одбрани права српског народа и СПЦ

06.02.2020 Актуелно

Спорни закон неприхватљиво је узурпирање права СПЦ, што су констатовали и представници других вјерских заједница у Црној Гори, истиче Додик. Категоричан је – Република Српска и српски народ наставиће да подржавају захтјеве СПЦ и вјерног народа у Црној Гори.

– Неприхватљиво је да се на било који начин узурпирају стечена права СПЦ-а, ма гдје она била. Стога морамо бити јединствени и заједно стати против било каквог отимања или скрнављења права српског народа и СПЦ-а не само у Црној Гори, већ било гдје, а најважније је да сви ти проблеми буду ријешни мирним путем и дијалогом – рекао је Додик.

Један од опозиционих лидера у Црној Гори Андрија Мандић, захвалио је српском члану Предсједништва БиХ што се није сагласио с друга два члана Предсједништва БиХ, да предсједник Црне Горе Мило Ђукановић дође у Сарајево и искористи ту могућност да, како каже, настави кампању против српског народа и СПЦ. То је нагласио и у изјави за нашу телевизију.

– Као представник Републике Српске и српског народа Додик је саопштио какво је расположење српског народа, а које су грађани показали од Бијељине до Бањалуке, излазећи на улице – истиче Мандић.

Архива