Додик: Република Српска – доказ наше слободе и жеље да живимо у миру

28.02.2020 Актуелно

 

– Ако не одбраните своју државу, онда губите слободу. Најбоље се то види на српским просторима који су остали у БиХ изван Републике Српске и могу се мјерити по великој биједи у којој живи српски народ – изјавио је Додик.

Нагласио је да српски народ не смије бити наиван.

– Колико смо били у праву показује и данашња разградња Дејтонског споразума. Само упорном, жељом народа успјели смо да очувамо вријендости Српске које покушавају узурпирати, отети и прнеијети. Ништа се није промијенило за ових 28 година. И данас ништа мање него прије 100 година када је Калај то покушавао – додао је он.

Поручио је да су преци са поносм бранили српски народ.

– Ми имамо одређени статус у БиХ, али је он разграђиван од потписивања Дејтона. Имамо звијер која се зова Уставни суд, која се само тако зове. Три странца и два Бошњака доносе одлуке против нас. То није никакав Уставни суд већ окупацијски суд за Србе. По њиховим правилима нас тамо нема – нагласио је Додик.

Додик је истакао да је за Србе јако важно да Србија буде јака.

– Нећу никада заборавити све оне који су живјлеи за нашу Републку Српски, Србију и за јединство српског народа. Зато је нама важнод да је Србија јака. Овдје долазимо да заједно бранимо будућност која припада овом народу – поручио је српски члан Предсједништва БиХ.

Додик је упозорио да српски народ данас више него икад мора до води рачуна о својим интересима.

Да се окупимо око Србије и Вучића, око Републике Српске и њеног руководства у одбрани. Тај Уставни суд пресуђује 28 година испочетка. Нигдје нема на свијету Уставног суда који одлучује ко је власник одређене имовине – закључио је Додик.

Архива