Додик: Лажна тврдња Шаровића

21.02.2020 Актуелно

– То је његова измишљотина и лаж јер нико није пренио ни на кога било какво земљиште, поготово не људи из СНСД-а у било каквој процедури која подразумијева доношење извршних одлука било којег органа Републике Српске – рекао је новинарима Додик.

Он је навео да је у неким ситуацијама, гдје је било ријечи о стечају, нешто урађено, али да је то надлежност судова, а не Српске.

– Не знам ни која су имена, нити на шта Шаровић мисли. Назвао сам једног од посланика који је нешто слично тврдио у Народној скупштини да ми каже имена и да нађемо гдје је то. Није могао или желио да разговара, али тамо гдје постоји узурпација испитаћемо и јавност ће бити о томе информисана и нико неће бити заштићен, односно предузећемо ригорозне мјере – додао је Додик.

Он је истакао да је ријеч о спекулацијама Шаровића и да није фер да одговара на тврдње које су начелне.

– Могу да кажем да је кум једног посланика СДС-а у Народној скупштини један од највећих корисника земљишта, што је коректно, али није пренесено власништво. Неки важни људи из СДС-а користе огромне површине земљишта, што је фер. Да је Република Српска хтјела да распарча земљиште не би доносила закон – рекао је Додик.

 

Архива